Scrisoare Tudor Arghezi catre George Toparceanu (1929)

Scrisoare Tudor Arghezi catre George Toparceanu (1929)

de Tudor Arghezi


Formatul Biletelor e ridicul de mic. A opta parte dintr-o coala nr. 12 (tip Universul), indoita in lung, cu patru pagini lungi, echivaland ca doua coloane pline din Adevarul literar.
Un numar si un singur nume, repartizat pe doua rubrici armonice sau dezorchestrate, constituie o noutate si curiozitate literara nteresanta. De altfel, fiecare colaborator isi alege materia sau materiile singur, la o temperatura sau mai multe, disloca si inoveaza, cum ii va placea sau displacea mai mult.
In ce priveste onorariul, fara care nu concep colaborare, posibilitatea si cifra lui va rezulta din manometrul succesului de vanzare: in prima luna va rog sa-mi faceti credit, ca si tipograful, socotelile sau masura exacta a finantei neputandu-se stabili in mai putin timp. Doresc, daca imi permiteti, o imparteala frateasca.
Ca sa nu fac trei scrisori identice unui grup de trei, repet rugamintea: ia reprezentanta Biletelor pentru d-ra Cazimir si pentur d-l Sadoveanu. Celorlalti colegi ieseni le trimit o alta scrisoare colectiva.
Al dumitale, cu drag si multumiri,
T. Arghezi


25 ianuar 1929, Bucuresti.


D-ta, daca ai o bucata in versuri lunga cat un bilet - sau mai multe bucati pentur un numar - trimite-le (desigur, inedite). Versul sau proza, sau si versuri, si proza, sau numai proza, pentru d-ta si d-ra Cazimir, care le manevrati pe amandoua, ramane sa alegeti si sa nimeriti dupa voie.
Biletele apar (No. 1) pentru ziua de 1 februarie.





Scrisoare Tudor Arghezi catre George Toparceanu (1929)


Aceasta pagina a fost accesata de 2182 ori.
{literal} {/literal}