Scrisoare Tudor Arghezi catre George Toparceanu

Scrisoare Tudor Arghezi catre George Toparceanu

de Tudor Arghezi25 ianuarie 1929,


Iubite domnule Toparceanu,


Trimite-mi, te rog, ceva pentru Biletele de papagal si te rog fii ecoul flasnetei mele si fata de gentila bunavointa a domnisoarei Cazimir, al carie raspuns, a accepta sa fie o colaborare mare la o foaie minuscula, mi l-ai adus d-ta.
Un numar se va compune din diverse maruntisuri etero si omogene, dupa vrerea hazardului. Tendinta Viletelor este ca fiecare numar sa fie in intregime scris de un singur personagiu. Un portret mic, de om, de animal, de floare, de stea sau de obiect zis inanimat si care in realitate trosneste in casa superstitiosilor noaptea. O cronica mica. O scrisoare mica. Vroe cateva cugetari mici. Zigzaguri. Sacaieli. Tifarete. O anecdota. Bobarnace. Margele. Minute. Secunde. Chiar o piesa de teatru in cateva randurisau un roman pe o foita Job.
Te-as ruga sa binevoiesti sa organizezi, cu incepere de imediat, cum se zice in limbaj civilizat, cate 3 numere pe saptamana: unul de d-ra Cazimir, unuld e d-l Sadoveanu - cu care ai vorbit, intaiul si apoi, al doilea eu - si altul de d-ta, alegandu-va, pentru ordinea primirii manuscruselor, 3 zile pe saptamana, de care va rog sa va tineti, caci razbi. Chiar asta-seara scrieti fiecare cate un numar, pe care va rog sa mi-l trimiteti intr-un plic maine, adresat - daa se poate recomandat:
T. Arghezi
Bd. Elisabeta 42.


Scrisoare Tudor Arghezi catre George Toparceanu


Aceasta pagina a fost accesata de 2405 ori.
{literal} {/literal}